Friday, 19 March 2010

jalan2 ke KK

Cuti sekolah ni,kami tak balik.cuma jalan2 di sini jer. hari pertama cuti(sabtu)dok rumah jer. kami tak plan pun nak gi mana2. bila terasa boring kami pun bincang malam tu nak ke miri jer.memandangkan ada kawan2 kami yang tak balik kat miri. perjalanan ke miri mengambil masa dalam 8 jam. bila sampai miri, teringin nak ke brunei..pagi isnin tu cepat2 kami wat pasport terhad untuk brunei sajer. yerlah memandangkan miri-brunei mengambil masa 2 jam jer. kami bertolak ke brunei pukul 4 ptg dan sampai di sana pukul 6 petang. bila sampai kat sana terus check in hotel.ada macam2 rate hotel kat sana dari $10, $30, hingga lah yang $100 dolar. kami ambik yang murah jer. bila dah alang2 di brunei, tanpa dirancang hari selasa jam 10 pagi dengan izin Allah kami bertolak ke Kota Kinabalu. sampai KK jam 5 ptg. untuk sampai ke KK perlu melalui 6 imigresen. sebab dari Miri masuk Brunei, dari Brunei masuk Limbang(S'wak)dari Limbang masuk Brunei balik.dari Brunei masuk Lawas(S'wak)dari lawas la baru direct KK. kami jugak terpaksa naik 2 buah feri. apapun kami bersyukur sangat sebab selamat pergi dan balik. perjalanan dari Mukah ke KK sejauh 990 km.

jalan sekitar Kota Kinabalu

kami bermalam di park hotel masa dekat KK.kalau dari hotel cuma berjalan kaki jer nak ke pasar malam, tepi pantai, dan shoping komplek..sebab bandar KK berpusat dalam satu kawasan. hotel2 pun banyak sekitar bandar.memang senang dan mudah kalau still kat hotel.

permandangan pasar malam.kat cni ada pelbagai jenis makanan laut. kat cni la merupakan tumpuan pelancong dalam dan luar untuk menikmati juadah makan malam.pasar ni bersebelahan pasar philipina.pasar ni cuma dibuka pada waktu malam jer..lepas makan tu kami lepak2 sambil tengok pantai.

jalan2 pasar philipina. kat cni ada menjual pelbagai barangan kraf.mutiara dan macam2 lagi..

jalan2 di pasar malam..macam2 jenis mutiara dan kristal ada. sesuai la untuk orang perempuan, ada gelang, rantai, cincin, anting2, kerongsang dll. untuk lelaki pun ada macam butang baju melayu dari mutiara yang pelbagai gred.

waktu petang sempat kami tengok matahari terbenam..sungguh indah ciptaan Allah..

ni gambar suami..background sebahagian bandar KK

Ni gambar masa kami gi shoping komplek suria Sabah kat bandar KK.

ikan bakar..inilah santapan pertama kami bila gi KK.pasar malam kat cni ada pelbagai makanan laut,ikan bakar, sotong bakar, udang bakar, ketam bakar..malam pertama kami order ikan kerapu putih dan sotong bakar. malam kedua plak ikan kerapu merah dan udang bakar. amat menyelerakan bila makan bersama sos dia..

Friday, 12 March 2010

Sepupu kawin..


Ni gambar my cousin(Abe Nie) kawin ngan my friend(Atie)pada 25 Februari 2010.Maafla sebab tak balik time mereka kawin, lagipun sekolah belum cuti.semoga mereka bahagia hingga ke akhir hayat..
Related Posts with Thumbnails