Sunday, 7 February 2010

Hari minggu yang di nanti


tadi beli jugak payak ni. cni payak tu udang lah. payak ni rm10 satu tompok. skg ni bukan musim. kalu musim rm5 jer satu tompok.

Hari ini, g pasar ngan hubby, cari lauk untuk santapan minggu ni,yerlah kalu hari sekolah memang tak sempat nak gi pasar. skg ni ikan segar susah dapat. yang ada ni pun segar tapi mahal. yang ni rm15 satu ikat. mintak tawar dapatla rm13. mahal betul. kalu tak beli, takkan nak makan telur dan bilis jer..cuaca kat cni tak menentu skg, selalu hujan. sebab tulah nelayan jarang ke laut. walaupun dekat ngan laut.

Salam kembali dalam ruangan ini. minggu ni agak cbuk ckit dengan macam2 urusan yang tak pernah selesai. pagi tadi plak nak serve internet, tapi connection slow sgt. ptg ni boleh la kjap. Pagi jumaat (5 feb 2010)yang lepas dapat jemputan dari sekolah lama,sk saint patrick coz mereka nak adakan jamuan perpisahan untukku. segan jgkla nak g sebab lama dah tak gi skolah lama walaupun tak jauh mana pun dari rumah. saya sampai pun dah dekat kul 10 pagi. cunla,rehat kul 10pg. majlis tu simple jer la, tapi makan besar la..best..kak miss yang masak. kat sana memang mewah bab2 makan ni,maklumlah ada tukang masak. hari tu ada kari ayam, udang masak merah, sayur campur, ikan tenggiri masak hitam n ntah tak ingat lagi. last tu adalah sedikit hadiah dari pihak sekolah, termasuklah kad di atas ni..apa yang lucu nya, my hubby dapat transfer ke sekolah ni skg, pengganti diri ini. kelmarin gawat la mereka kenakan kami. diaorang wat mcm pengantin baru plak.hikhik.

No comments:

Related Posts with Thumbnails